Danvægts fleksible og effektive vejeprogram, MAUS, anvendes til at gemme og dele især vejedata. MAUS videreudvikles i takt med kundernes ændrede behov og er egnet til såvel større som mindre virksomheder.
MAUS gør det nemt at overføre data. Stamdata f.eks. fra et ERP-system eller et CRM-system kan importeres til MAUS, og vejedata tilføjes stamdata i MAUS. Hyppigt er det stamdata så som ANLÆG, VARE, KUNDE og lignende, som importeres til MAUS. Gennemførte vejninger eksporteres fra MAUS til andre systemer f.eks. et faktureringssystem.
MAUS er bygget med en række standardiserede dataformater så som tekst-filer og CSV-filer til både import og eksport. Overførelse af nye data f.eks. vejninger fra MAUS, kan gøres straks, med jævne mellemrum eller én gang dagligt alt afhængig af systemindstillingerne.
MAUS kan installeres enten som lokal installation f.eks. på en veje-pc eller som central installation f.eks. på en SQL-server. Fordelen ved at installere programmet på et client-server system / SQL-server er at flere terminaler og pc’er kan tilgå samme data.
MAUS giver mulighed for at benytte et mix af både operatør-betjening og chauffør-betjening indenfor samme vejested hele døgnet.
Pc’er med MAUS kan tilgå data fra SQL-databasen, hvilket blot kræver en netværksforbindelse mellem veje-pc’er og terminaler. Det betyder, at operatøren kan vedligeholde data i SQL-databasen ved hjælp af MAUS. Operatør-brugerfladen kan tilpasses alt efter behov og ønsker, det drejer sig bl.a. om opsætningen af tabeller. Ligeledes kan brugerfladen på terminalen tilpasses.
MAUS kan kobles op på mange forskellige typer af periferiudstyr. Dette omfatter betjeningsudstyr, herunder trafiklys, bomme, adgangskontrol, men også mange typer af chaufførterminaler. Eksempelvis kan trafiklyset og MAUS integreres, således trafiklyset viser, hvornår chaufføren kan køre af vægten.
MAUS giver mulighed for en Cloud-løsning, hvor data fra anlægget gemmes ”i skyen”.
Operatøren kan herefter tilgå data via et login og f.eks. hente egne vejninger samt bruge disse til fakturering. MAUS kan derved installeres som en decentral installation, hvor dele af programmet og betjeningen sker i nærheden af brovægten, mens f.eks. administration og afrapportering sker andetsteds.
Vægtdriveren bruges sammen med kontorsystemet og chaufførterminalerne til visning af vægten på de forskellige enheder. Vægtdriveren kan udvides til at fungere med flere vægte og flere terminaler, hvis der er behov for det.
MAUS kan udvides med en lang række standardmoduler, som løbende udvides med ekstra funktionalitet.
I MAUS findes en eksportgenerator, ligesom det er muligt at tilkoble specifikke moduler, der eksporterer data fra MAUS til specifikke systemer. Dataformater aftales mellem vores installatør og kundens IT-afdeling, ligesom installatøren deltager i afprøvningen for at sikre en optimal integration.
I MAUS er det muligt både at importere og eksportere data fra andre systemer. Stamdata f.eks. Kunde, Vare, Producent og lignende kan importeres til MAUS, mens gennemførte vejninger i MAUS kan eksporteres til andre systemer f.eks. et faktureringssystem.
Ifølge Dansk Standard (DS/EN 15934) skal tørstofindholdet bestemmes af vandtyper, slam, sedimenter, behandlet bioaffald, jord og affald. FLIES-modulet anvendes til måling af tørstofindhold og efterfølgende energiindhold ved udtagelse og afvejning af prøve, således den samlede brændværdi kan findes.
Når der foretages en 2. vejning, kan der på specifikke kunder fremsendes en vejeseddel som pdf-dokument til en forud angiven email-adresse.
MAUS indeholder et integreret rapporteringsværktøj, som muliggør, at den erfarne bruger kan designe egne rapporter. Som standard medfølger naturligvis en række foruddefinerede rapporter, som vil dække de flestes behov.
Hertil kommer muligheden for fleksibel tilpasning fa vejebon, så den kan tilpasses til konkrete ønsker.
Indrapportering til Miljøstyrelsen på baggrund af gennemførte vejninger sker via et ADS-modul, der skaber en CSV-fil (Excel-fil), som kan uploades til Miljøstyrelsen. ADS-modulet indeholder de underkartoteker, der via Vare, Kunde og Vognmand, gør det muligt at skabe datagrundlaget for indrapportering.
Billederne gemmes som jpg-filer, og der bliver taget billeder af hver vejning (indvejning og udvejning). Gamle billeder slettes automatisk, ligesom det er muligt at overføre og gemme billeder, der skal bruges til dokumentationsformål.
Standardiseret dataopsamling fra brovægten
Danvægt er en mangeårig partner med Mettler-Toledo og tilbyder DataBridge til brovægte og anden industri-vejning. Databridge er opbygget med intuitative ikoner, der guider brugeren gennem vejeprocessen.
DataBridge tilbydes på alle skandinaviske sprog og de fleste europæiske sprog, og er derfor meget velegnet til internationale opgaver.
DataBridge er et kosteffektivt vejeprogram, der giver mulighed for datafangst på en computer og med et vejeprogram, der løbende kan udvides med funktioner.
DataBridge kan konfigureres på et utal af måder, ligesom eksterne systemer kan ”abonnere” på data fra DataBrige, det kan f.eks. være et faktureringssystem, der abonnerer på gennemførte vejninger, og straks en sådan er færdig, bliver den overført til faktureringssystemet.
Med DataBridge er det derved muligt at begynde med et modul på en vægt, og så løbende udvide installationen med terminaler og funktioner, i takt med at behovet øges. Dette sker meget enkelt ved, at der låses op for ekstra funktioner i systemet, uden at det er forbundet med årlige licensomkostninger.
Automatisk dataopsamling til database-system
PCReadIT er Danvægts program til datafangst fra brovægten og direkte til lagring på en PC eller en database. Vejningen gennemføres ude på betjeningskabet og overføres ved at aktivere et kontorprogram, der gemmer data direkte til en database eller f.eks. Excel. Softwaren installeres på en PC, og aktiveres for at data kan overføres.
I betjeningsskabet, kaldet DV UP, placeres vejeinstrumentet og bruges til betjeningen. Desuden er en printer tilgængelig, der bruges til udskrivning af vejebon, når en bil er færdigvejet. Normalt tilkobles der 3 LED lys (rød, gul og grøn), som bruges som hjælp under vejeprocessen, og evt. også et storcifferdisplay.